أمانى شريشر عضو بلاتينى
عدد المساهمات : 783 نقاط : 13591 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 25/12/2012
| موضوع: هيا نفرز خضرواتنا الشتوية قبل ماتخلص الخميس يناير 24, 2013 5:06 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ازيكم يااحلى بنوتات فى منتدانا الغالى
انهاردة هنفرز بعض خضرواتنا الشتوية قبل ماتخلص
هنفرز الفاصوليا والسبانخ بالصور
نبدا الاول بالفاصوليا
هتجيبى الكمية اللى انتى عايزة تفرزيها مثلا 3 كيلو وهتغسليها وتشيلى اطرافها بالسكينة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انا بقطعها اكتر من حجم يعنى بقطعها نصين او على 3 بالكتير عشان اعمل كيس للكبسة او مع الخضار السوتيه بتكون طويلة زى كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والباقى بقطعه صغير زى كلنا مابنعمل بالشكل دة للطبخ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد التقطيع بجهز ماية سخنة تغلى على النار واسقط فيها الفاصوليا واقلبها تاخد غلوة وبعدين اصفيها فى ناس بتحب تحطها
فى ماية بتلج عشان لونها لاكن انا مابحبش الحكاية دى عشان سخن وبارد وهتتفرز هتنح فى الطبخ وتغيب فى السوى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ولما تهدا اعبيها فى اكياس واشيلها فى الفريزر لوقت الطبخ اطلعها وهى فى الكيس انزل عليها ماية واصفيها واطبخها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتعملى احلى فاصوليا سواء طبيخ فى حلة او طاجن وتدخليها الفرن تبقى تحفة زى دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودة اللينك بتاعها للى تحب تعملها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجى بقى للسبانخ
تجيبى كام ربطة سبانخ مثلا اربعة وكل ربطة تجيبلها ربطة كزبرة خضرة واللى يحب شبت يحط لاكن انا بحب الكزبرة اكتر
انا بالنسبة لى بقطع السبانخ والخضرة عليها يعنى بقطع ربطة ومعاها خضرتها وبعدين اغسلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وانشلها فى مصفى واكرر الحكاية دى لحد ماالاقى الماية نضيفة زى الفل وماتخافيش دى طريقة صحية جدا لان السبانخ فيها كمية حديد واملاح كتير جدا وبالطريقة دى بتقللى كمية الاملاح اللى فيها يعنى بنحافظ على كليتنا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وعلى مادى تتصفى اكون عملت ربطة سبانخ تانية وعليها خضرتها واشيل اللى نشفت واعبيها فى كيس واغسل اللى بعدها لحد مااخلص كمية السبانخ والخضرة واكيس وعلى الفريزر زى ماهى
وتطلعيها وقت ماتحبى تطبخى وتنزليها على الصلصة على طول هتفك فيها وتاكلى احلى سبانخ صحية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتطبخى احلى طبق سبانخ سواء بالرز او بالحمص الاتنين روعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودة لينك الموضوع للى تحب تعملها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]انا كدة خلصت واى سؤال تحت امركم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|