أمانى شريشر عضو بلاتينى
عدد المساهمات : 783 نقاط : 13539 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 25/12/2012
| موضوع: طاجن لسان العصفور باللحمه الثلاثاء يناير 15, 2013 7:30 pm | |
| طاجن لسان العصفور باللحمه من مطبخى بالصور انهارده هنعمل طاجن لسان العصفورباللحمه وهى اكله مصريه حلوة اووووووى وطعمه فعلا رائعهو طبعا بيتعمل بالعكاوى وبيبقى خطيربس العكاوى مش متوفره علطول ولازم توصى الجزار عليها فطبعا ممكن تستعيضى عنها باللحمهالمقادير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]حوالى نصف كيلو لحمه مسلوقهنصف سوى علشان هتكمل سواهامع الطاجن3 بصلات كبار مقطعين جوانح4 فلفل رومى مقطع شرائح3 فلفل حامى (مش اساسى للى يحب السبايسى )2 طماطم مقطعه مكعباتعصير طماطم مضروبهربع كيلو لسان العصفورزيت او سمنملح وفلفل وكمون وبهارات وجنزبيلوورق لورا وحبهان وشطه الطريقه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اول حاجه طبعا هنحط البصل مع الطماطم المقطعه والفلفل والتوابل مع بعضها وندعها كويس وبعدين نحط عليها اللحمهالمسلوقه شويه وشويه شوربه من بتاعه سلق اللحمه ونسيبها على النار من فوق تغلى غلوتينبالشكل ده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبعدين هنحمر لسان العصفور فى طاسه لوحده مع زيت او سمن ونضيفه على الخليط السابق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونصبه فى الطاجن الفخارولازم الطاجن البلدى ده يا جماعه لانه هو الى بيدى الطعم المميزوهو رخيص جدا ومتوفر فى كل مكانوطبعا احنا محطنهوش على النار من فوق الاول علشان مش بينفع يتحط على النار مبباشره لانه ممكن يتكسر لكن فى الفرن عادى مش بيجراله حاجههيبقى كده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وندخله الفرن علطول وكل شويه لو لاقيناه شرب المايه بتاعته نزوده من شوربه سلق اللحمه الى عندنا لغايه ما لسان العصفور يستوى والوش يحمر كده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وده شكله فى طبق التقديم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وده من قريب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يا رب يعجبكم | |
|
Admin Admin
عدد المساهمات : 834 نقاط : 104281 السٌّمعَة : 3 تاريخ التسجيل : 28/08/2009 العمر : 47
| موضوع: رد: طاجن لسان العصفور باللحمه الأربعاء يناير 16, 2013 12:43 am | |
| | |
|