صورة الكشك اسكندرانى وهي منقوله
المقادير : نصف كيلو جمبرى متوسط الحجم 2 معلقة كبير دقيق 2 بصلة مقطعة شطة ملح نعناع زيت للتحمير كيلو طماطم مضروبة فى الخلاط 3 فصوص ثوم كبير مفرومة
الطريقة :
نحمر البصل فى الزيت ونضع الطماطم عليها ونكون مدوبين معلقتين الدقيقة فى شوية ماء ونضعهم على الطماطم قبل ما تحبك بشوية مع التقليب ونضع الجمبرى مع التقليب المستمر ونحضر الثوم مع الملح والشطة وكل ذلك مع التقليب المستمر حتى تصبح متماسكة لحد ما حت يتم غرفها فى الأطباق ونحضر مقلاية وحبة زيت صغيرة ونجيب نعناع ونحمره لغاية ما لونة يسود وننشله ونفركه حتى يصبح ناعم تترك الأطباق لتبرد ثم نضيف النعناع بالزيت بتاعه على الوجه 0000
وبالهنا والشفا على قلبكم
0000
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]